Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Het Oogziekenhuis
Klik hier >

Fiscaal aantrekkelijk doneren

De SWOO heeft de ANBI status Algemeen Nut Beogende Instelling), waardoor uw gift aan ons fiscaal aftrekbaar  is voor de inkomstenbelasting.
Voor meer informatie verwijzen we u naar www.belastingdienst.nl.
Op de website www.schenkservice.nl waar wij u naar verwijzen vindt u ook uitgebreide informatie over schenken in het algemeen.

Er zijn meerdere manieren om te schenken:

Eenmalige gift

U kunt een eenmalige schenking doen door uw bijdrage over te schrijven op ons bankrekeningnummer NL61INGB0002979441, onder vermelding van  éénmalige bijdrage, of via het digitale formulier. Hierop kunt u aangeven of u doneert via een machtiging of dat u een factuur wilt ontvangen.

Donateur

U kunt donateur worden door  jaarlijkse een gift te doen aan de SWOO. U kunt dan het digitale formulier invullen en aangeven of u doneert via een machtiging of liever een factuur wilt ontvangen. 

Periodieke schenking

Wanneer u vijf jaar lang ieder jaar een bedrag aan de SWOO schenkt en dat van tevoren vastlegt in een notariële akte, kunt u eenzelfde bedrag volledig aftrekken van de inkomstenbelasting. Voorwaarde is wel dat u uw schenking spreidt over een minimale periode van 5 jaar en dat u een minimumbedrag per jaar schenkt (zie www.belastingdienst.nl). Met een periodieke schenking profiteert u van maximaal belastingvoordeel, dus zonder aftrekbeperkingen. U kunt hier het volmachtformulier invullen en downloaden. en stuur dit ingevulde formulier op. Wij zullen dan de notariële akte laten verzorgen en de notaris zal contact met u opnemen

Periodieke gift op basis van een overeenkomst

U kunt periodieke giften op basis van een overeenkomst doen. Om voor belastingaftrek in aanmerking te komen moet deze overeenkomst aan bepaalde voorwaarden voeldoen. Hiervoor heeft de belastingdienst een standaardovereenkomst gemaakt die u hieronder kunt downloaden.

Standaardovereenkomst belastingdienst

Geef uw mening

Heeft u inhoudelijke vragen of opmerkingen voor de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Het Oogziekenhuis, dan beantwoorden we deze graag.

Vragen en opmerkingen over de website zijn ook welkom. Deze zullen eventueel meegenomen worden in de volgende updates van de website.

SWOO Flieringa:Schiedamse Vest 180-3011 BH Rotterdam-Copyright © 2019