Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Het Oogziekenhuis
Klik hier >

Donateursbijeenkomst

Tweemaal per jaar kunnen belangstellenden namens de SWOO deelnemen aan een lunch met wetenschappers van het Rotterdams Oogheelkundig Instituut.

De lunches vinden plaats op de eerste vrijdag van maart en oktober.

Via e-mail (SWOO@oogziekenhuis.nl) kunt u zich opgeven voor een wetenschapslunch. Mocht u op een andere manier of op een ander moment kennis willen maken met het R.O.I. dan kunt u dat ook per e-mail kenbaar maken.

Onderzoekers presenteerden resultaten tijdens jaarlijkse donateursbijeenkomst op vrijdag 9 maart 2018

Vrijdag 9 maart verwelkomde het R.O.I. (Rotterdams Oogheelkundig Instituut, onderdeel van Het Oogziekenhuis), geïnteresseerde donateurs tijdens de jaarlijkse SWOO-Flieringa donateursbijeenkomst. Voor donateurs is dit ieder jaar de uitgelezen kans om kennis te maken met de onderzoeken die mede dankzij hun steun kunnen worden uitgevoerd en om de betrokken onderzoekers te leren kennen.

Deze keer werd door Henk de Jong, onderzoeker bij het R.O.I., verteld over zijn onderzoek naar het effect van houdingsadviezen bij netvliesloslatingen. Daarnaast vertelde Peter van Etten, oogarts en vitreoretinaal chirurg, over zijn onderzoek naar laserbehandeling van floaters. Na het slotwoord van Caroline Storimans, oogarts en voorzitter van de SWOO, was er tijdens de lunch gelegenheid om de onderzoekers van het R.O.I. nader uit te vragen over hun werkzaamheden.

Zowel voor donateurs als voor onderzoekers was het een inspirerende dag. De betrokkenheid van de donateurs blijkt iedere keer weer groot te zijn, wat voor de onderzoekers erg motiverend werkt. We kijken nu al uit naar de donateursdag van 2019.

Bent u nog geen donateur maar wilt u wel donateur worden, klik dan hier.

Geef uw mening

Heeft u inhoudelijke vragen of opmerkingen voor de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Het Oogziekenhuis, dan beantwoorden we deze graag.

Vragen en opmerkingen over de website zijn ook welkom. Deze zullen eventueel meegenomen worden in de volgende updates van de website.

SWOO Flieringa:Schiedamse Vest 180-3011 BH Rotterdam-Copyright © 2019